maandag 27 maart 2017

Op bezoek bij Stella Maris, Sint-Jozef en Sint-Eduardus!

Als eerste brachten we een bezoek aan Stella Maris. Op deze school werden we ontvangen in een grote aula. Daarna kregen we de ene workshop na de anderen gegeven door leerlingen van de school. We deden allerlei proefjes met elektriciteit, speelden ober, gingen aan de slag als haarspecialist, maakten een moeilijke puzzel,... Kortom, geen tijd om ons te vervelen!

Bedankt Stella Maris voor de warme ontvangst!

Vorige week maandag brachten we een bezoekje aan Sint-Jozef.  We leerden met een speciaal tekenprogramma een 3D-puzzel maken, we werkten onze eigen sleutelhanger af met een boormachine. En geloof het of niet, maar we maakten ook een eigen toetsenbord van zilverpapier, een lepel en... snoep! Op het einde kregen we zelfs nog een brooddoos cadeau.

Bedankt Sint-Jozef voor dit zinderende bezoek!


Dinsdag was het de beurt aan Sint-Eduardus, secundair uiteraard :-)
In de voormiddag kregen we enkele vakken op het niveau van het middelbaar: Nederlands, wiskunde en techniek. Daarbij kwamen we te weten wat de "stellende, comparatieve en superlatieve trap" was. Daarna werd het gek-gekker-gekst tijdens wiskunde toen we op zoek gingen naar het zwaartpunt van een driehoek. En om de voormiddag af te ronden maakten we onze eigen frisdrank. Tijdens de middag namen de leerlingen van het zesde jaar ons mee om wat te sporten. En om de dag af te sluiten kregen we nog een rondleiding door de hele school.

Bedankt Sint-Eduardus Secundair voor deze superfijne dag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten